Welkom !

Wil je op de hoogte zijn wat er allemaal in de wereld gebeurt? Dan ben je momenteel op de juiste plaats.

Bekijk deze blog maar eens. Je zal hierdoor op de hoogte zijn over de 'wereldse gebeuren'.











zondag 26 december 2010

Probeer de cartoon eens te analyseren. Wie is die man? Hoe kwam hij in het nieuws. Onderaan vind je een enquête. Vul de enquête in.

Cancun! Bekijk het symbool. Over wat gaat deze symbool?

Over wat gaat deze cartoon? Denk aan de nobelprijs!

Lees de tekst. Het zal duidelijker worden waarover het gaat. Onderaan is er een enquête. Vul de enquête.

Obama vraagt vrijlating van Liu Xiaobo


"Liu Xiaobo verdient deze prijs veel meer dan ik", aldus de president, die vorig jaar de prijs kreeg toegewezen. Liu "herinnert ons aan het feit dat de menselijke waardigheid eveneens afhangt van democratische vooruitgang, van een open maatschappij en van de rechtsstaat", aldus Obama in een persbericht.

"Ik vind het jammer dat Liu en zijn vrouw niet de mogelijkheid kregen om de ceremonie bij te wonen. De waarden die hij vertegenwoordigt, zijn universeel, zijn strijd is vreedzaam en hij moet zo snel mogelijk worden vrijgelaten."

Bekijk de afbeelding eens. Wat zie je allemaal? Hoe is de situatie in Ivoorkust?

Lees de artikel en vertel het kort tegen je vriend die het nog niet gelezen heeft.

VN trekt troepen niet terug uit Ivoorkust



De Verenigde Naties trekken hun troepen niet terug uit Ivoorkust en zullen hun missie in het West-Afrikaanse land blijven vervullen. Dat heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon geantwoord op de eisen van de zelfverklaarde Ivoriaanse president Laurent Gbagbo.

Gbagbo eiste gisteren dat de blauwhelmen en de Franse troepen het land zouden verlaten. In Ivoorkust bevinden zich momenteel 10.000 blauwhelmen en 900 Franse soldaten van de zogenoemde Licorne-vredesmacht.

Gbagbo neemt het niet dat de internationale gemeenschap hem niet langer erkent als president. Hij verwerpt de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand, die volgens de onafhankelijke kiescommissie gewonnen zijn door zijn uitdager Alassane Outtara.

Volgens Gbagbo heeft de VN zich geschaard achter de rebellen in zijn land en achter oppositiekandidaat Ouattara. Hij lijkt zich met andere woorden met alle mogelijke middelen aan de macht vast te klampen.

Ban Ki-moon heeft Gbagbo gewaarschuwd om de blauwhelmen in Ivoorkust niet aan te vallen.

Michel Dearden



Bekijk de filmpje. Wat is je eerste indruk over de minister.
Welke bevoegdheid heeft deze minister.

Uitspraken van belangrijke politici en diplomaten !!!

Filip de Winter: 'Vlaams Belang wil uitgroeien tot een Vlaamse Tea Party'.

Kim Kwan-jin, de nieuwe minister van Defensie van Zuid-Korea : 'Als ze nog ene keer iets doen, dan zullen we veel hader optreden.

Geert Wilders: De strijd tegen Israël is een strijd tegen ons. "Wij zijn Israël".

Herman Van Rompuy: " Zelfs als we geen regering hebben in 2011, zal België de economische crisis overleven."

Minister van Ethiopië Meles Zenawi: " Afrika en de eilandstaten lijden het meest onder de klimaatverandering. De industrielanden doen te weinig voor het klimaat.

dinsdag 14 december 2010

Ben je ermee eens? Probeer argumenten te halen in je reacties.

Met een hard interview in het Duitse weekblad 'Der Spiegel' heeft Bart De Wever (N-VA-voorzitter ) 
België 'de zieke man van Europa' genoemd.


Het interview van Bart De Wever in Der Spiegel werd opgepikt door enkele Belgische kranten, waaronder ook De Standaard.
"Als het mogelijk zou zijn om de nu noodzakelijke hervormingen in een Belgische staat op het goede spoor te zetten, zou ik dat niet verhinderen. Maar dat is niet mogelijk. De Walen, vooral de socialisten als sterkste partij, blokkeren alle zinvolle hervormingen", zegt  De Wever in het interview, dat twee weken geleden werd afgenomen .
Die politieke onwil heeft volgens hem tot gevolg dat België niet meer functioneert. "Na eindeloze politieke conflicten is België de zieke man van Europa", luidt het. De Wever verwijst daarmee naar de Duitse econoom Hans-Werner Sinn, die in 2003 zei dat Duitsland "de zieke man van Europa" was.

woensdag 8 december 2010

" Proficiat" voor alle leerlingen in België ! Omdat jullie goede lezers zijn, gaan jullie het krantenartikel eens lezen en het daarna kort samenvatten.

België bij de top van Europa voor onderwijs

di 07/12/2010 - 17:35 Belgische scholieren staan op de achtste plaats in de wereld wat leesvaardigheid betreft. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Vlaamse scholieren presteren wel opvallend beter dan Waalse, zegt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A). Maar Smet waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid: "We moeten wakker blijven en een tandje bijsteken. Een hervorming van het secundair onderwijs dringt zich op."

PISA is een driejaarlijks onderzoek (2000-2003-2006-2009) naar de prestaties van leerlingen in 70 landen of grote regio's. Daarbij zijn drie testen opgenomen: leesvaardigheid, wiskunde en wetenschappen. De Belgische score blijkt opnieuw hoog.
Voor leesvaardigheid moesten jongeren van 15 jaar een geschreven tekst analyseren. België behaalde een score van 506 punten. Het gemiddelde van alle leerlingen die wereldwijd deelnamen was 500. In de rangschikking voor leesvaardigheid staat België op de achtste plaats. Als rekening gehouden wordt met partnerlanden van de OESO zakt ons land wel naar de elfde plaats.
Wat de kennis van wiskunde betreft, scoort België boven het gemiddelde met de vierde plaats van de Europese landen. Voor wetenschappen zit ons land in de middenmoot. Uit het onderzoek komen ook de zeer goede resultaten van de Aziatische landen. Zij nestelen zich op alle vlakken in de wereldtop. De OESO wijst erop dat de rangschikkingen niet noodzakelijk gekoppeld moeten worden aan de investeringen in het onderwijs.

"Onze kinderen graag leren lezen"

Opvallend voor Vlaanderen bij het PISA-onderzoek is de sterke impact van de socio-economische situatie van de leerlingen op de resultaten.
Bijzonder laag is de betrokkenheid tot het lezen. De helft van de Vlaamse 15-jarigen leest alleen om informatie te verzamelen of als het moet. 41% vindt lezen tijdverlies. Voor 18% is lezen de favoriete hobby. Maar ook zij die weinig lezen, scoren hoog. Tussen 2000 en 2009 is de gemiddelde prestatie van de Vlaamse leerlingen gedaald, vooral binnen het TSO en KSO.
Onderwijsminister Smet is dan ook op zijn hoede: "Ondanks het fantastische resultaat gaan we er op achteruit. We moeten onze kinderen graag leren lezen." Smet dringt ook aan op een hervorming van het secundair onderwijs. "Het onderscheid tussen ASO, TSO en BSO moet worden herzien. We mogen niet te vroeg selecteren. In Vlaanderen wordt voor de studiekeuze op 12 jaar beslist, in Finland pas op 16 jaar." Smet pleitte in september al om de opdeling tussen algemeen, technisch, beroeps en kunst in het middelbaar onderwijs af te schaffen.

woensdag 1 december 2010

Moet een leerkracht een vertrouwenspersoon zijn? Een zinvolle discussie mag starten.

Gentse leraar krijgt 20 jaar beroepsverbod voor ontucht met leerlingen

01/12/10, 11u14
De correctionele rechtbank van Gent heeft een voormalige leraar van de Gentse Hotel & Bakkerijschool veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden en een beroepsverbod van 20 jaar. "De beklaagde was enkel uit op snelle seksuele veroveringen en stelde met meerdere minderjarige leerlingen seksuele handelingen, terwijl ze dachten dat ze de enige waren", motiveerde de rechtbank.

De zaak kwam in december 2008 aan het licht toen de ouders van een 14-jarig meisje pikante chatgesprekken ontdekten tussen hun dochter en de 29-jarige tijdelijke leraar. De leerkracht werd geschorst door de school en beschuldigd van aanranding van vijf leerlingen.

VertrouwenspersoonDe rechtbank herkwalificeerde de feiten naar een aanslag tegen de zeden van minderjarigen, namelijk aanzetten tot ontucht van de leerlingen. "Het gaat duidelijk om maatschappelijk verwerpelijk seksueel gedrag", stelde de rechter. "De seksuele handelingen werden gepleegd op school en hij stuurde ook seksueel getinte chatberichten. De meisjes beschouwden hem als vertrouwenspersoon en dachten er meer was tussen hen."

De beklaagde kreeg niettemin geen effectieve straf opgelegd. De rechtbank veroordeelde hem tot 18 maanden cel en 2.750 euro boete, beiden met uitstel. De man moet zich wel aan probatievoorwaarden houden, zoals een begeleiding voor zijn seksuele problematiek. De rechter legde hem een verbod op om twintig jaar lang actief te zijn in het onderwijs of in een andere functie waarbij hij in contact komt met minderjarigen. Hij moet de slachtoffers vergoeden en werd voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. (belga/sps)

Brrr, het is koud !!!

Klik op het link om de tekst te lezen.


http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/101201_winter_Eurostar

maandag 22 november 2010

filmpje



Bekijk het filmpje. Wat zijn je eerste indrukken? Welke gevolgen kan een overstroming op de maatschappij hebben?

Volgers