Welkom !

Wil je op de hoogte zijn wat er allemaal in de wereld gebeurt? Dan ben je momenteel op de juiste plaats.

Bekijk deze blog maar eens. Je zal hierdoor op de hoogte zijn over de 'wereldse gebeuren'.











woensdag 1 december 2010

Moet een leerkracht een vertrouwenspersoon zijn? Een zinvolle discussie mag starten.

Gentse leraar krijgt 20 jaar beroepsverbod voor ontucht met leerlingen

01/12/10, 11u14
De correctionele rechtbank van Gent heeft een voormalige leraar van de Gentse Hotel & Bakkerijschool veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden en een beroepsverbod van 20 jaar. "De beklaagde was enkel uit op snelle seksuele veroveringen en stelde met meerdere minderjarige leerlingen seksuele handelingen, terwijl ze dachten dat ze de enige waren", motiveerde de rechtbank.

De zaak kwam in december 2008 aan het licht toen de ouders van een 14-jarig meisje pikante chatgesprekken ontdekten tussen hun dochter en de 29-jarige tijdelijke leraar. De leerkracht werd geschorst door de school en beschuldigd van aanranding van vijf leerlingen.

VertrouwenspersoonDe rechtbank herkwalificeerde de feiten naar een aanslag tegen de zeden van minderjarigen, namelijk aanzetten tot ontucht van de leerlingen. "Het gaat duidelijk om maatschappelijk verwerpelijk seksueel gedrag", stelde de rechter. "De seksuele handelingen werden gepleegd op school en hij stuurde ook seksueel getinte chatberichten. De meisjes beschouwden hem als vertrouwenspersoon en dachten er meer was tussen hen."

De beklaagde kreeg niettemin geen effectieve straf opgelegd. De rechtbank veroordeelde hem tot 18 maanden cel en 2.750 euro boete, beiden met uitstel. De man moet zich wel aan probatievoorwaarden houden, zoals een begeleiding voor zijn seksuele problematiek. De rechter legde hem een verbod op om twintig jaar lang actief te zijn in het onderwijs of in een andere functie waarbij hij in contact komt met minderjarigen. Hij moet de slachtoffers vergoeden en werd voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. (belga/sps)

1 opmerking:

  1. Ik vind in mijn school de meeste leerkrachten goed. Natuurlijk vertrouw ik ze niet allemaal. Er zijn een 2 leerkrachten die ik vertrouw.

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers